fbpx

Hypnose med børn og unge

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Børn og unge over 12 år kan behandles med de samme teknikker som voksne; ring eller skriv, så vi kan få en dialog.[/fusion_title][fusion_text]Børn og unge er meget let at hypnotisere og det er en meget hurtig, blid og nænsom måde at opnå trivsel overskud og livsglæde på – endda med permanente forandringer til følge. De er ikke så analyserende og de lærer hurtigt nye mønstre – de kommer hurtigt i kontakt med deres underbevidste sind, hvor løsningerne og de indre ressourcer ligger.

Børn helt nede fra 4-5 års alderen kan hypnotiseres, afhængig af modenhed. Som oftest anbefaler jeg at barnet er 6 år. Børn og unge over 12 år kan behandles med de samme teknikker som voksne. Det er en betingelse, at barnet selv vil prøve hypnose og selv vil have hjælp til sit problem.

Hvad er hypnose med børn: Jeg laver ofte en historie der passer til problemet og løsningen ud fra barnets interesse og helte. En visualisering, en metafor eller en indre film. Her kan barnet f.eks. træne den ønskede adfærd eller følelse. Vi kan også lave regression, hvor vi går tilbage i tid til årsagen til problemet og her ændre den fejlindlæring, der gav problemet og nu give ressourcer i stedet for. De fleste sessioner vil indeholde styrkelse af selvværdet samt visualiseringen om at forandringen er sket.

Formålet med terapien er at øge barnets kontrol med en ønsket følelse eller adfærd. Hypnosen er også er frirum for barnet, hvor det er sig selv – fri for problemet, således at barnet opnår følelsen af frihed.

Hvad er hypnose – forklaret for børn: Hypnose er næsten som en godnathistorie, en rar film eller en god drøm du ser på indersiden af dine øjenlåg.

I hypnose slapper du helt af i kroppen og du har det næsten, som når du leger en leg eller laver en opgave, spiller computerspil eller ser en film, hvor du er meget optaget af det du laver.

I hypnose slapper du af, ligesom du gør lige inden du falder i søvn. Imens fortæller hypnotisøren, som taler til dit indre sind, om at forandre dit problem.

Hypnose gør ikke ondt på nogen måde. Det gør kun godt – han vil hjælpe dig og vil meget gerne være din ven.

Hvis du har et sovedyr eller noget andet der gør dig tryg, så tag det gerne med. Sovedyr elsker hypnose.

Dette kan du sige til dit barn, om hvordan hypnosen  foregår: ”Hypnotisøren er en rar mand der er god at snakke med om dit problem, og som i hypnosen snakker om rare ting. Du skal bare være dig selv og slappe af og nyde det, mens han snakker. Dit sind – din hjerne – skal lære at gøre noget på en anden måde. Det kan hypnotisøren hjælpe dig med. Der sker ikke andet, end at han snakker.”

Hvad kan hypnose hjælpe med – forklaret for børn: I hypnose kan vi tage de ting væk, som du ikke mere vil have inden i dig og som du er træt af. Vi kan i stedet give dig nogle ting du har brug for mere af. Det er hele tiden dig der styrer. Ligesom i et computerspil, er det dig, der sidder med joystikket.

Virker hypnose på børn? Der er en særlig høj hypnotisk kapacitet hos børn i alderen 6-12 år. Fra 0-4 år fylder børns underbevidste sind mest. I den periode er børn nærmest i en slags trance konstant, så derfor er de ting de møder og hører, i den periode, vigtige. I den periode kan du med fordel tale positivt og meget til dine børn, og på den måde styrke dem og deres livsglæde. Tænk i det hele taget over det du siger – BØRN TROR 100% PÅ HVAD DE VOKSNE SIGER!

Også efter 4 år er børn stadig meget mere påvirkelige og umiddelbare end voksne og de lærer utrolig let. De har endnu ikke udviklet så mange begrænsende overbevisninger og den logiske sans kommer først senere. Børn har en fantastisk evne til at være i nuet og blive et med historien. Deres fantasi er god og de har mange ressourcer. Dette betyder, at der gennem hypnose er næsten ”direkte” adgang til at arbejde med deres problem. Børn forandrer sig hurtigt, så hypnosen virker hurtigt.

Hvordan foregår hypnose hos mig?

  • Først taler jeg med dig som forælder; jeg stiller dig nogle spørgsmål, uden at barnet hører det via telefon eller mail.
  • Når jeg møder barnet vil jeg først forsøge at få barnets tillid til mig som person og terapeut.
  • Det næste jeg gør, er at vække en interesse for hypnosen og det arbejde vi skal lave. Vi gør det sammen til en god oplevelse og jeg forsøger altid at finde på noget som barnet nyder.
  • Jeg taler med barnet om problemet og om hvad hypnose er og det gør vi på en enkelt og konkret måde. Vi taler kun ca. 10 minutter.
  • Når barnet er forberedt laver vi hypnosen, som varer højst 20 minutter, alt efter hvor længe barnet kan bevare sin koncentration. Barnet kan ligge eller sidde i hypnosestolen, og behøver ikke sidde helt stille.
  • Barnet er afslappet, glad og positiv efter hypnosen.
  • Kort information til forældre om, hvordan det er gået.
  • Eventuelt vil forældre og barn få noget at arbejde med hjemme til næste gang.

Til forældrene Det er dig som forældre, der ved mest om dit barn. Derfor er det, du fortæller mig om dit barn, et vigtigt grundlag for at arbejde med børn og hypnose. Det bruger vi god tid på i telefonen eller på mail.

Det er vigtigt at begge forældre er positive omkring hypnose og at barnet er med på legen.

Det er nødvendigt, at du forbereder dit barn på hypnosen og sikrer at barnet vil være med på legen samt ved hvad problemet handler om.

Barnet vil få mest ud af hypnosen, hvis du ikke er tilstede under hypnosen. Det øger også min koncentration omkring barnet.

Hvilke problemer kan behandles? Hypnose med børn kan hjælpe på alle de samme udfordringer som hos voksne. Børn kan f.eks. hjælpes med: frygt og angst, adfærdsproblemer, fobier, flyskræk, nåleskræk, astma, tandlægeskræk, kræsenhed, stammen,  hjemve, sengevædning (psykisk betinget), kræsenhed, smerter (konsulter først lægen), sorg ved død, skilsmisse eller flytning, koncentrationsbesvær,  tvangstanker, dårligt selvværd, generthed, søvnløshed, søvngængeri, gentagne mareridt, vægttab, jalousi, ADHD, OCD/tvangstanker, traumer.

Vi har tavshedspligt og dette gælder både dit barn og det som du som forældre fortæller.

Referencer:

Maja Burmeister‎ Skriver følgende reference:
Jeg vil meget gerne dele en god oplevelse, som jeg har haft med Anthon Haahr Knudsen.
Min søn på 7 år har i nogle år lidt af Night Terror i perioder. I november/december 2015 blev det så slemt at jeg følte jeg måtte gøre noget ved det.
Jeg hørte fra en bekendt at Anthon, havde hjulpet hende og tænkte det ikke kunne skade og tage en snak med dem omkring problemet.
Jeg fik kontakt til Anthon, som lød meget interesseret og efter en god snak i telefonen aftalte vi en tid til første session.
Der var stor spænding hos mig som forældre, da jeg var spændt på om Anthon kunne opnå tillid til min søn. Jeg havde forberedt min søn flere dage i forvejen, så det ikke kom som en stor overraskelse.
Anthon formåede og skabe tillid til min søn og var rigtig dygtig til at komme i hypnose og efter 3 sessioner havde han ikke flere Night Terrors. Jeg synes det var en rigtig god oplevelse og vil rigtig gerne anbefale Anthon Haahr Knudsen.

Efter der er gået et år siden behandlingen skriver Maja Burmeister følgende:

Det går rigtig godt med Thure. Han har ikke haft Night Terrors siden han fik hypnose hos dig, så må sige det har været en stor succes. Han er også kommet af med at tisse om natten så tror han har fået mere ro i sindet og er super dygtig i skolen. Han har rykket sig meget det sidste halve år, så jeg er rigtig glad for den behandling han har fået hos dig og har også løbende anbefalet det til andre.

 

Pige med selvskade

Vi vil gerne dele en god og positiv oplevelse, som vi har haft med behandling hos Anthon Haahr Knudsen.

Vores 13-årige datter har via hypnose fået hjælp til ændring af en dårlig vane, vi ikke selv havde mulighed for at afhjælpe. Hypnosen har været en effektiv og hurtigt virkende behandling. I løbet af behandlingen har vores datter fået gode og simple værktøjer til brug for at få vendt sin dårlige vane.

Vi har følt os imødekommet i en god og tryg atmosfære, og vi har følt os i gode hænder hos den dygtige og kompetente hypnoterapaut Anthon Haahr Knudsen. Generelt en rigtig god oplevelse for såvel vores datter, som for os forældre.

Vi har hele tiden været med på sidelinjen og følt os trygge, og har modtaget de nødvendige informationer.

 

Efter et år skriver forældrene dette:

Det er gået rigtig godt med hende siden hypnosesessionerne – hun er indtil videre blevet hjulpet af med sin dårlige vane (næsten et års tid nu – siden november 2014)
Værktøjet hjælper og hun fortæller, at hun løbende bruger det, når den dårlige vane ind i mellem melder sig. Når hun bruger værktøjet forsvinder lysten til den dårlige vane og der kan gå uger inden hun atter får brug for det. Det er rigtig rart, at hun har fået et værktøj og altid kan vende tilbage til det, hun lærte under hypnosesessionerne.

Vi er nu overbevist om, at hypnose kan afhjælpe mange forskellige problemer/dårlige vaner.

Vi kan varmt anbefale Anthon Haahr Knudsen![/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]